Vladimir Voronin șochează ambasadorii UE!

MOLDOVA-VOTE-POLITICS-VORONINRating-ul ideii integrării europene cade vertiginos în Moldova din cauza politicii promovate în Moldova de Uniunea Europeană şi de ambasadorii UE acreditaţi la Chişinău. O declaraţie în acest sens a făcut astăzi, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorii UE, liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin.

După cum relatează TRIBUNA, el le-a reproşat ambasadorilor UE că PCRM a expus în repetate rînduri pretenţiile sale şi vizavi de închiderea postului tv NIT, şi vizavi de schimbarea de către guvernare a Codului Electoral, şi vizavi de instituirea posturilor migraţionale pe Nistru, şi atunci cînd „de la statul moldovenesc au fost furate Aeroportul şi Banca”, dar „niciodată UE, în persoane reprezentanţilor săi, nu a acţionat în conformitate cu principiile supremaţiei dreptului şi cu valorile europene”.

„Înseamnă că aceasta este alegerea voastră şi aceasta este politica voastră. De aceea, şi rating-ul ideii de integrare europeană cade vertiginos în Moldova. Dar asta, după cum se spune, este o temă ce trece, neactuală pentru Moldova”, a declarat el.

Vladimir Voronin s-a arătat convins că anume PCRM va fi la guvernare în Moldova după următoarele alegeri şi a exprimat disponibilitatea formaţiunii sale de a colabora cu UE în vederea lichidării crimei organizate, liberalizării regimului de vize, intensificării activităţii misiunii EBAM la hotarul ce revine regiunii transnistrene, asigurării libertăţii presei etc.

Totodată, liderul PCRM a declarat că formaţiunea sa a decis că va promova calea integrării Moldovei în Uniunea Vamală, nu în Uniunea Europeană şi că intenţionează să organizeze un referendum în acest sens după venirea la guvernare ca poporul să decidă în această chestiune importantă.

Share
3.982 Vizualizari

One comment on “Vladimir Voronin șochează ambasadorii UE!

  1. Oleg says:

    Drept a spus Corman ca opozitia comunista incearca sa destabilizize situatia politica din tara si, intr-un fel, sa creieze o atmosfera de haos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *