Studiu: Copiii se joacă mai mult cu tabletele decît cu jucăriile

Copiii se joacă mai mult timp cu dispozitivele electronice cu ecran tactil decât cu jucăriile, arată un studiu recent, realizat de Michael Cohen Group, citat de Gindul.

jucariiPotrivit cercetării, 60% dintre părinţi au spus că cei mici, cu vârste mai mici de 12 ani, se joacă cu dispozitive electronice cu ecrane tactile, precum smartphone-urile şi tabletele. Mai mult, 38% dintre părinţi au admis că acest lucru se întâmplă „prea des”.

Potrivit studiului, dispozitivele electronice au întrecut în popularitate, pentru copii, jucăriile precum păpuşile sau maşinuţele, după cum se poate vedea în graficul de mai jos.

Părinţii nu sunt încă pregătiţi să admită că smartphone-urile şi tabletele sunt noile „jucării”: 32% dintre aceştia au declarat că nu sunt jucării.

Majoritatea părinţilor nu ştiu care sunt pericolele la care se expun copiii lor atunci când folosesc smartphone-uri şi tablete, potrivit unui sondaj realizat recent de BBC Learning. Aproape 20% dintre copii au declarat că au văzut pe un smartphone sau tabletă ceva care i-a tulburat sau supărat, potrivit sondajului.

Din răspunsurile oferite de părinţi a reieşit că doar 10% dintre copii au trecut printr-o astfel de experienţă.

Share
2.233 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *