Streleţ și-a prezentat demisia în fața președintelui

Prim-ministrul în exerciţiu, Valeriu Streleţ a mers în această dimineaţă la preşedintele ţării, Nicolae Timofti. Potrivit Serviciul de presă al Excutivului, Streleţ îl va informa oficial pe Timofti despre demisia sa. La rândul său, şeful statului urmează să ia act de demisia şefului Executivului timp de 3 zile.

2444268Valeriu Streleţ nu va putea asigura interimatul, întrucât, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, dacă un premier este demis pentru suspiciuni de corupţie, acesta nu poate îndeplini aceste atribuţii, dar nici nu mai poate fi numit în funcţie de premier.

Un prim-ministru interimar urmează să fie numit de preşedinte din rândul celor patru vicepremieri – Victor Osipov, Natalia Gherman, Stephane Christophe Bride şi Gheorghe Brega, informează TV7.

Parlamentul a susţinut joi cu votul a deputaţi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ. Votul de neîncredere a fost exprimat de deputaţii din fracţiunile PCRM, PSRM şi PD, ultimii fiind parteneri de alianţă cu PLDM şi PL.

 

Share
2.194 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *