De la 1 martie, șoferii vor fi atenționați prin SMS despre încălcările rutiere

De la 1 martie curent va fi pusă în aplicare o nouă opțiune – SMS-ul de atenționare. Astfel, toți șoferii care vor avea activat acest serviciu la operatorul de telefonie mobilă, în caz de încălcare a Regulamentului Circulației Rutiere vor primi imediat un mesaj de înștiințare, a spus șeful Centrului de Monitorizare și Control al Traficului Rutier, Dan Chirița, citat de TV7.

monitorizare-strazi-chisinauChiriția a ținut să atenționeze șoferii să nu încerce să trișeze sau să recurgă la alte șmecherii pentru a înșela camerele de supraveghere instalate în Chișinău, pentru că este inutil.

Mai mult, Șeful de la Monitorizare dă asigurări că șoferii care vor fi prinși cu astfel de șmecherii nu vor rămâne nepedepsiți. La fel, acesta a mai afirmat că, până acum , absolut toate numerele de înmatriculare au putut fi citite de camerele video.

“Noi nu avem niciun caz în care să nu avem un număr indescifrabil care este vizibil cu ochiul liber”, a declarat acesta.

În primele săptămâni de la punerea în aplicare a sancțiunilor, încasările din amenzile șoferilor au depășit un milion de lei.

Share
2.496 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *