Socialiștii au organizat un miting preelectoral

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) un miting preelectoral și antiguvernamental, transmite Moldpres.

Acțiunea a început cu un marș care a pornit în două coloane: de la Circ și Academia de Științe a Moldovei. Acestea s-au reunit în PMAN. În timpul marșului, participanții au scandat: „Suntem majoritatea!”, „E timpul nostru!” și „Moldova are viitor!”.

La eveniment a participat șeful statului, Igor Dodon, președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, deputați PSRM, lideri și simpatizanți ai formațiunii.

În cadrul mitingului a fost aprobată o rezoluție privind programul electoral și obiectivele formațiunii pentru alegerile parlamentare. Pentru următorii patru ani socialiștii și-au propus: majorarea salariilor, micșorarea vârstei de pensionare și indexarea pensiilor de două ori pe an, politică externă echilibrată, menținerea neutralității țării, soluționarea diferendului transnistrean, interzicerea partidelor unioniste, predarea istoriei Moldovei în școli, promovarea bisericii și susținerea unei republici prezidențiale.

„Ne dorim o țară puternică, unde cetățenii vor avea locuri de muncă și vor fi alături de familii. PSRM are capacitățile necesare pentru a schimba lucrurile. Vă mulțumim că nu vă este indiferentă soarta țării noastre”, a afirmat Greceanîi.

„Ceea ce s-a întâmplat în ultimii 10 ani este inacceptabil. Noi știm cum să rezolvăm problemele și am demonstrat asta de mai multe ori. În ultimii ani, PSRM a obținut realizări foarte importante. Următorul scop este obținerea unei majorități parlamentare. Președintele țării are nevoie de susținerea parlamentului și cea a guvernului și cred că acest lucru se va întâmpla după scrutin. La următoarele alegeri parlamentare, socialiștii sunt obligați să obțină victoria. Aceasta este șansa noastră”, a spus șeful statului, Igor Dodon.

La rândul său, guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, a specificat că își dorește o țară unitară. „Nu vrem să fim împărțiți pe naționalități. Ne dorim o țară independentă, în care fiecare cetățean va fi sigur în ziua de mâine. Oamenii trebuie să locuiască într-un stat ce se dezvoltă. Cred cu fermitate în asta și sunt sigură că Moldova are viitor”, a menționat Irina Vlah.

Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat circa 13 mii de cetățeni. Deocamdată, oamenii legii nu au anunțat cifra participanților la manifestație.

Share
597 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *