Roma se află în pragul falimentului, susține primarul orașului

Oraşul Roma, puternic îndatorat, se află în pragul falimentului, după respingerea de către parlament a unui ajutor financiar, provocând o adevărată bătaie de cap pentru noul premier italian Matteo Renzi, relatează ziarul Financiarul, cu referire la AFP.

загруженноеPrimarul Romei, Ignazio Marino, a ameninţat cu suspendarea tuturor serviciilor municipale, dacă nu va fi găsită o soluţie. Acesta se confruntă cu un deficit bugetar de 816 milioane de euro. Oraşul ar putea fi plasat sub tutela administraţiei dacă nu va reuşi să-şi acopere deficitul prin măsuri drastice.

Primarul a reamintit că fostul primar al Florenţei care a fost recent învestit premier de către parlament, a promis să adopte măsuri urgente pentru a ajuta capitala.

”Roma a irosit bani timp de decenii. Nu vreau să cheltuiesc niciun singur euro care să nu fie bugetat”, a declarat Marino, după criticile din partea Ligii Nordului, un partid din opoziţie apropiat extremei-drepte care a contribuit la respingerea documentului ce ar fi permis injectarea de bani în vistieria oraşului.

Documentul ar fi permis finanţarea de la stat, compensând cheltuieli suplimentare generate de rolul Romei de capitală, de enormul aflux turistic şi de numeroasele manifestaţii naţionale.

Share
2.176 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *