Refuzul blocului ACUM de a discuta formarea unei coaliții ar putea însemna pregătirea pentru locale, opinie

Igor Gârlea, juristul aripii tinere a Partidului Democrat, este de părere că refuzul blocului ACUM de a discuta privind formarea unei majorități în Parlament, ar putea însemna pregătirea pentru alegerile locale. În opinia lui, este o tactică greșită, transmite IPN.

„În momentul în care Partidul Democrat vine și le propune cea mai importantă funcție în Guvern și anume funcția de prim-ministru și negocierea celorlalte ministere, ei refuză fără măcar a intra în discuții”, a spus Igor Gârlea la emisiunea „Țara” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei TV. În opinia lui, blocul ACUM a refuzat funcția de prim-ministru din motiv că se teme să și-o asume.

Ion Cebanu, președintele Tineretului Liberal, este de părere că blocul ACUM ar putea discuta cu Partidul Socialiștilor pentru o anumită colaborare. „În momentul respectiv, cu socialiști nu este necesar să faci vreo alianță oarecare. (…) Două lucruri ar fi trebuit să se înțeleagă – un președinte de Parlament neutru și proiectele de legi puse pe ordinea de zi și votate. Lucrurile sunt foarte simple și după asta mergem la anticipate”, a declarat liberalul.

Partidul Democrat a propus de două ori negocieri blocului electoral ACUM pentru a forma o majoritate parlamentară. Ultima dată, PDM a dat de înțeles că este gata să cedeze funcția de prim-ministru. Blocul ACUM a refuzat categoric ambele propuneri.

Share
503 Vizualizari

One comment on “Refuzul blocului ACUM de a discuta formarea unei coaliții ar putea însemna pregătirea pentru locale, opinie

  1. Daniela says:

    Blocul acum niciodată nu și-a asumat nimic. Sunt niște oameni eșuați! atunci la locale a încălcat codul electoral și a făcut agitație intenționat pentru a putea participa la parlamentare.. acum vede că nu are nici o șansă să facă o majoritate, și a decis din nou să participe la locale.. iresponsabili care își bat joc de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *