Plahotniuc: Invalidarea alegerilor din Chișinău „este un precedent periculos”

Alegerile primarului de Chișinău s-au desfășurat liber și democratic, chiar dacă au fost unele încălcări ale legislației, susţine preşedintele PDM de la guvernare, Vlad Plahotniuc.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-un comentariu oferit portalului timpul.md referitor la decizia Curții Supreme de Justiție, Plahotniuc a spus că invalidarea scrutinului „este un precedent periculos și pentru PDM”.

„Această decizie de invalidare devine un precedent extrem de periculos pentru toate partidele, inclusiv pentru PDM. Nu putem exclude ca în alegerile parlamentare să ne trezim chiar noi cu astfel de situații”, consideră Plahotniuc.

În acelaşi timp, el condamnă tentativele de a face presiune asupra partidului şi guvernului pentru ca acestea să influenţeze judecătorii pentru a recunoaşte rezultatele alegerilor.

„Decizia de invalidare este foarte periculoasă și nedreaptă. Dar să ceri Guvernului să rezolve problema prin implicare în actul de justiție e la fel de periculos”, a spus politicianul.

Preşedintele Partidului Popular European din Moldova, vicepremierul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, de asemenea, s-a arătat nemulţumit de decizia instanţei.

„Am sperat până în ultima clipă că instanța supremă va apăra democrația și votul oamenilor. Această decizie ne va costa scump”, a scris el pe pagina sa de facebook.

Share
1.116 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *