Peste 21 mii țigări urmau să ajungă ilegal în UE

Vameșii au reținut un lot de contrabandă, cu peste 21 mii țigarete, care urmau să ajungă în Uniunea Europeană, informează un comunicat de presă.

DSC05240La postului vamal Costești-Stânca a fost reținut un mijloc de transport de model „ Volkswagen LT35″, cu numere de înmatriculare străine, la volanul căruia se afla un cetăţean moldovean. În urma controlului fizic al mijlocului de transport, în rezervorul de combustibil, au fost depistate peste 10 000 bucăţi de ţigarete marca “Winston” marcate cu timbre de acciz al Republicii Moldova.

Cantitatea totală a ţigaretelor dosite în locașul special amenajat din unitatea de transport a fost estimată la circa 8 mii lei, valoarea cărora, pe piaţa neagră a UE, s-ar fi cifrat la peste 2 mii euro.

În alt caz, la postului vamal Leușeni-Albița, un autocar de model „Setra” cu numere de înmatriculare străine transporta colete. Vameșii au reținut șase recipinte din plastic și două genți 11 600 țigarete. La comercializarea produselor de tutungerie pe piața neagră din UE, contravenientul putea obține un profit de circa 2 500 euro.

În ambele cazuri produsele de tutungerie depistate de colaboratorii vamal au fost supuse confiscării.

Share
2.273 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *