Parlamentul European a autorizat consumul de insecte

Parlamentul European a au votat miercuri favorabil propunerea Comisiei Europene, care prevede introducerea în consum, a unor noi alimente, cum ar fi insectele, algele și noi tipuri de ciuperci, notează Agerpres.

legisla_ia_europeana_ar_putea_deveni_favorabila_utilizarii_insectelor_in_nutri_ia_animala_sectoarele_de_porc_i_pasare_par_a_fi_avantajate_11016_94392200Conform raportului prezentat și votat de PE, este vorba despre alimente dezvoltate recent, inovatoare, sau insecte, cum ar fi muștele, moliile, cateva specii de lacuste și mai multe tipuri de viermi.  Acestea sunt insectele cu ajutorul cărora specialiștii în alimentație ar putea prepara din 2016 noi mîncăruri.

Însă votul din Parlamentul European aduce cu sine și proceduri pentru autorizarea noilor alimente pentru ca acestea să poata fi produse și comercializate în cele 28 de state membre. Mai intîi se vor face studii și analize care să garanteze că insectele nu afectează starea de sănătate a populației.

În opinia eurodeputatului din grupul popular (PPE), Pilar Ayuso, această directivă europeană este ‘necesară’, întrucât actuala legislație este ‘desuetă’ și este nevoie în plus de stimularea industriei alimentare.

Pentru ca aceasta inițiativă sa intre in vigoare de anul viitor mai este nevoie de acordul Consiliul European.

Share
2.099 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *