Opinie: O coaliție dintre PSRM și ACUM deja este imposibilă

O coaliție dintre Partidul Socialiștilor și blocul ACUM deja este imposibilă după ce a fost făcută publică oferta PSRM. De această părere este analistul politic Victor Ciobanu. În opinia lui, unele puncte din oferta PSRM, de exemplu, cea legată de neutralitate, sunt constituționale și nu va constitui subiect pentru eventuale negocieri nici cu Partidul Democrat, transmite IPN.

Victor Ciobanu susține că premierul Pavel Filip a ieșit cu oferta PDM în conferință de presă înaintea socialiștilor și a fost un fel de anticipare a celei a PSRM. „Am văzut două blocuri sociale pe care putem să le considerăm că sunt un punct de tangență între PDM și PSRM, dar asta doar în condițiile că ei vor continua dialogul și se va ajunge la această coaliție pentru că eu nu sunt încrezător că se va ajunge la o coaliție formală între socialiști și democrați”, spune Victor Ciobanu. Analistul spune că atât în declarația PDM, cât și în declarația PSRM, ambele făcute publice ieri, a văzut o lansare în campania electorală.

Politologul Ernest Vardanean susține că discuțiile dintre PSRM și blocul ACUM ar fi trebuit să aibă loc cu ușile închise pentru că „diplomația iubește liniștea”. În opinia lui, ar fi fost bine ca blocul ACUM să rechibzuiască propunerea de discuții și anume în formatul semideschis: discuții cu ușile închise și declarații pentru presă. „Eu sper că această greșeală va fi corectată și vom avea, totuși, o invitație din partea unui sau altui partid, dar cu ușile închise”, spune politologul.

Comentatorul politic Corneliu Ciurea este de părere că blocul ACUM și PSRM nu se întâlnesc pentru că nu vor acest lucru și ambii inventează pretexte pentru a nu se întâlni. „Ceea ce face ca celălalt scenariu – PDM-PSRM – prin metoda excluderii, să fie mai fezabil”, spune Corneliu Ciurea. În opinia lui, formal, propunerile înaintate ieri de PSRM s-ar adresa blocului ACUM, dar de facto ar putea fi adresate Partidului Democrat cu care ar putea să existe un anumit dialog care nu se vede. „Noi nu știm cu adevărat ce discuții se poartă în culise, însă noi vedem ecourile acestor discuții”, spune comentatorul.

Share
458 Vizualizari

2 comments on “Opinie: O coaliție dintre PSRM și ACUM deja este imposibilă

  1. Teodor says:

    Ciobanu este un lingau de la PAScuDA. Pina acum el si alti lingai faceau conferinte de presa unde cereau ca ACUM sa se uneasca cu PSRM, iar dupa ce socialistii au pus conditii, lingaii repede sar la atac.

  2. Eduard says:

    Poftim si clownii lui Topa si Filat au iesit la piedistala, mai bine la circ au forma guvern sa conduca cu maimute si ursi ca pe oameni de asa ceva ii cred astia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *