Marș în centrul Moscovei, în memoria lui Boris Nemțov

Opoziția rusă a primit din partea primăriei Moscovei autorizația să desfășoare duminică un marș în centrul orașului în memoria lui Boris Nemțov, asasinat vineri noaptea în apropierea Kremlinului, transmite AGERPRES.

un-mars-in-memoria-lui-boris-nemtov-se-va-desfasura-duminica-in-centrul-moscovei-297192De asemenea, un responsabil al administrației locale a confirmat că traseul aprobat pentru acest marș, la care ar putea participa zeci de mii de persoane, cuprinde și podul Bolșoi Moskvorețki (Marele pod de piatră), unde Nemțov a fost împușcat mortal de un individ necunoscut ce a deschis focul asupra lui dintr-o mașină.

Între timp, sute de locuitori ai Moscovei continuă să vină să depună flori la locul asasinatului, unde s-a format deja un mic munte de flori. ‘Era un om foarte bun, talentat, simplu. Este o mare pierdere, o tragedie oribilă. Ne aflăm în fața unui asasinat politic foarte grav’, a spus vizibil emoționat în fața presei Grigori Iavlinski, fondatorul partidului liberal Iabloco.

Nemțov a fost ucis la câteva ore după ce, în timpul unei dezbateri radiodifuzate, a lansat un apel pentru participarea duminică la un marș împotriva președintelui Vladimir Putin și a politicii acestuia de susținere a insurgenților proruși din Ucraina.

În urma asasinatului, președintele Putin a afirmat prin biroul său de presă că această crimă este o provocare și a promis că va conduce personal ancheta.

Share
2.501 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *