Legea procuraturii, săptămîna viitoare în Parlament

După ce a trecut de Comisia juridică a Legislativului, săptămîna viitoare urmează ca legea procuraturii să fie supusă în plen și votată de către deputați, chiar dacă noul concept nu a avut toată susținerea colegilor din coaliție, a anunțat președintele Parlamentului Andrian Candu.

big-sedinta-parlamentului-in-direct-pe-jurnal-md-legea-procuraturii-pe-masa-deputatilor“Deși eu personal m-am angajat și colegii mei din PDM, ca pînă la sfîrșitul sesiunii de vară să fie aprobată legea, am avut cu regret unele blocaje din partea colegilor din coaliție, nu vreau să zic nume, nu vreau să spun acum nimic. Dar chiar ieri am fost anunțat de președintele comisiei juridice, că în sfîrșit legea este gata, a trecut prin comisie, prin toate propunerile și obiecțiile și eu personal am s-o propun săptămîna viitoare să fie în plan și votată”, a declarat președintele Executivului la emisiunea Moldova în Direct de la postul public de televiziune.

În același context, politicianul crede că nu cu rea credință unii au blocat acest proiect de lege. Potrivit lui, sunt colegii din partidul liberal-democrat , care aveau suspiciuni în această lege, chiar dacă a fost făcută de societatea civilă, împreună cu ministerul Justiției și cu alte instituții, deși Consiliul Europei și Uniunea Europeană a expertizat-o.

Noua lege a procuraturii prevede un nou mecanism de numire a Procurorului General, modificarea sistemului procuraturii, dar şi majorarea cu începere din 1 ianuarie 2016 a salariilor procurorilor.

Share
2.112 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *