Jurnaliştii care scriu despre activitatea autorităţilor separatiste vor avea un ADAOS la SALARIU

ruble-transnistreneJurnaliştii din regiunea transnistreană vor primi un adaos la salariu în mărime de 40 de unităţi convenţionale (o unitate constituie în prezent 6,9 ruble rmn sau circa 50 de cenţi) pentru materialele în care oglindesc activitatea autorităţilor separatiste de la Tiraspol. Conform unor surse electronice, regulamentul de remunerare a fost întocmit în funcţie de specificul condiţiilor de muncă ale reprezentanţilor mass-media din autoproclamata rmn, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat, adaosul la salariu va fi calculat proporţional volumului de lucru al jurnaliştilor. Astfel, un ziarist din presa scrisă va avea un supliment de zece unităţi de calcul al salariului minim, dacă ediţia periodică iese o dată pe săptămînă, şi respectiv 20 de unităţi convenţionale, dacă publicaţia iese mai des decît o dată pe săptămînă. Aceeaşi prevedere se referă şi la lucrătorii de la radio şi TV. Totodată, pentru o emisiune zilnică se vor adăuga 30 de unităţi, iar pentru un program emis mai des decît o dată pe zi – 40 de unităţi convenţionale.

În acelaşi timp, vor fi operate plăţi suplimentare pentru specificul activităţii profesionale. Pentru deplasări, a fost stabilit un adaos de 25 de unităţi de calcul, iar pentru „importanţa deosebită a materialului”, autorităţile vor plăti suplimentar 40 de unităţi convenţionale.

Regulamentul respectiv se referă doar la instituţiile mass-media, fondatorii cărora sînt autorităţile din stînga Nistrului şi care sînt finanţate din bugetul autoproclamatei rmn.

Share
3.381 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *