Încă o ŢEAPĂ pentru PLDM?

vor19Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a făcut o declaraţie surprinzătoare în ceea ce priveşte eventuala demitere a procurorului general, Corneliu Gurin, cu sprijinul deputaţilor PLDM. „Nu pot eu să le ştiu pe toate. Lasă să lucreze oamenii la locurile lor şi să facă treabă”, a răspuns Voronin, la întrebarea dacă PCRM va vota pentru debarcarea lui Gurin, formulată, într-un interviu, de reporterul postului de radio Europa Liberă.

Declaraţia lui Voronin pare stranie, dacă ţinem cont de faptul că deputaţii comunişti şi alesul liberal-democrat Ion Butmalai au cerut, în şedinţa de ieri al Parlamentului, demiterea procurorului general. Astfel, deputatul PCRM, Alexandru Zagorodnîi a declarat că votul pentru desemnarea lui Gurin ar fi fost falsificat, iar demersul său a fost susţinut de Butmalai, care susţine că nu ar fi optat pentru.
Reamintim, în context, că şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Schuebel, a salutat desemnarea lui Corneliu Gurin în funcţia de procuror general al Republicii Moldova. Oficialul spune că Gurin are şansa de a demonstra că poate fi un bun procuror şi că va gestiona cu succes procesul de reformă în acest domeniu.

“Sunt bucuros că a fost nominalizată persoana noului procuror general. Am văzut multe reacţii pozitive, dar şi negative. În privinţa acestora din urmă, aş vrea să spun că trebuie să-i dăm domnului Gurin o şansă să demonstreze că îşi va putea îndeplini bine obligaţiunile de serviciu şi sunt convins că Domnia Sa poate fi un bun procuror general şi că va putea promova considerabil procesul de reformă”, a declarat Schuebel, într-un interviu pentru Europa Liberă./ 24h.md

Share
5.561 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *