Impresionant! Leancă gata să treacă peste Filat

leanca-filat-voroninLiderul PLDM, Vlad Filat, îşi menţine poziţia de cel mai influent politician. Acesta a acumulat 253 de puncte şi este primul în “Top 50 cei mai influenţi politicieni din luna aprilie”, realizat de Politicon. Cu o diferenţă de un punct, liderul PLDM este urmat de premierul interimar, Iurie Leancă, cu 252 puncte şi de liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, cu 241 puncte.

Pe locul patru în topul celor mai influenţi politicieni se situează fostul președinte al Parlamentului, președintele PDM, Marian Lupu, cu 202,5 puncte, iar următoarele poziții sunt ocupate de prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc – 199 puncte și liderul PL, Mihai Ghimpu – 189 puncte.

Pe locul 7 și 8, cu 186 de puncte, se situează edilul capitalei, Dorin Chirtoacă și președintele fracțiunii parlamentare PLDM, Valeriu Streleț.

Locul 9 este ocupat de președintele Nicolae Timofti și 10 – deputatul PDM, Dumitru Diacov.

Top-ul pentru luna curentă a fost realizat de Centrul “Politicon”, în care au fost consultați de 33 de experţi, care au acordat note de la 1 la 10. Criteriile de bază ale aprecierii au fost: influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară; popularitatea publică; vizibilitatea în sursele media și perspectivele politice.

Potrivit datelor Barometrului Opiniei Publice (BOP), Vlad Filat pierde încrederea cetăţenilor, iar ratingul său coboară tot mai mult în sondaje. Datele BOP din noiembrie anul trecut arătau că Vlad Filat se bucura de încrederea a 19,4% din respondenți. Acum acesta se bucură de încrederea a 9,4 la sută din respondenți. / trm.md

Share
8.434 Vizualizari

One comment on “Impresionant! Leancă gata să treacă peste Filat

  1. crudu says:

    Mare gogoşar mai este Politconul acesta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *