Filmul “Te iubesc, Ion și Doina” proiectat în cele mai mari orașe din lume

În perioada 30 octombrie – 14 noiembrie, documentarul Leontinei Vatamanu “Te iubesc, Ion și Doina”, o producție OWH Studio, va fi proiectat în șapte capitale ale lumii.

56333ddd5bf9dFilmul va ajunge în șase orașe din Europa: Paris, Roma, Dublin, Atena, Madrid și Londra, precum și peste ocean, la Washington, scrie Timpul.md.

Documentarul “Te iubesc, Ion și Doina” evocă două personalități legendare ale culturii naționale – Doina și Ion Aldea-Teodorovici. Filmul durează 100 de minute şi spune povestea vieții și a iubirii celor doi mari artiști, printr-o suită de cadre și momente inedite, adunate de echipa de creație din arhivele și din mărturisirile apropiaților.

“Faptul că filmul va fi proiectat în capitalele europene și în Statele Unite îmi dă un sentiment de plenitudine și de satisfacție: cinematografia și cultura din Republica Moldova își găsesc locul în agenda culturală europeană și nu doar. Am acceptat cu mare bucurie propunerea organizatorilor din fiecare oraș, pentru că vrem să le oferim românilor de peste hotare posibilitatea să vizioneze acest documentar”, declară Virgiliu Mărgineanu, producătorul filmului.

Pe 30 octombrie, în incinta Universității de stat a Moldovei are loc un eveniment dedicat celor 23 de ani de la trecerea în neființă a Doinei și a lui Ion Aldea-Teodorovici. În cadrul evenimentului va avea loc proiecția filmului “Te iubesc, Ion și Doina”, dar și multe alte activități menite să cinstească memoria celor două personalități.

Azi, comemorăm 23 de ani de la trecerea în neființă a Doinei și a lui Ion Aldea-Teodorovici.

Share
2.198 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *