Filat, gata să FUGĂ din R.Moldova. Vezi unde speră să fie primit

Liderul PLDM Vlad Filat se pregătește să fugă din Republica Moldova în contextul investigațiilor legate de fraudele de la Banca de Economii, care se apropie tot mai mult de legăturile sale cu acest caz.

filat23

”În timpul apropiat, Filat se pregătește să părăsească Republica Moldova în regiunea Odesa, sau varianta de rezervă este România”, a declarat într-o conferință de presă liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi.

Potrivit acestuia, Filat ar prefera să fugă în România, dar nu este convins că acolo va fi în siguranță, de aceea, a ales regiunea Odesa, unde va fi protejat de guvernatorul acesteia, și amicul său, Mihai Saakașvili.

Este important de menționat că Filat a făcut recent o vizită în regiunea Odesa, unde s-a întâlnit cu Saakașvili, notează Politics.md.

Usatîi a prezentat la conferință documente care dovedesc clar legăturile dintre Filat și tranzacții furtul banilor de la BEM și Banca Socială. Este vorba de contracte semnate de o companie americană și un offshore, al cărei beneficiar este un cetățean român, care este viitorul ginere al lui Ion Rusu, nașul și cumnatul lui Filat. Amintim că Ion Rusu este în prezent în custodia CNA, fiind bănuit, alături de fiul său, respectiv nepotul lui Filat, de tranzații frauduloase la Banca de Economii.

Documentele prezintă scheme prin care se luau împrumuturi de la băncile respective, o parte din care ajungreau în conturile companiei americane Greenberg Quinlan Rosner Research care i-a oferit PLDM servciii de consultanță și PR.

În plus, acestea demonstrează că PLDM a fost finanțat în campania electorală cu bani proveniți de peste hotare și care nu au fost declarați la Comisia Electorală Centrală. Usatîi a declarat că va prezenta dovezile la Procuratura Generală, iar acestea conține date care le-ar permite oamenilor legii să-l aresteze pe Filat ”chiar în această seară”.

Share
4.189 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *