Dodon, în panică

Preşedintele Igor Dodon a atras atenţia la posibile încălcări în legătură cu participarea locuitorilor Transnistriei la alegeri. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat duminică, la secţia de votare la care a participat la alegeri.

„Există multe semnale despre încălcări în ceea ce priveşte votarea locuitorilor din Transnistria. Se atestă o participare mult mai activă a alegătorilor, deja au votat peste 10 mii de persoane din stânga Nistrului. Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată. Se pare că cei care fac afaceri împreună pe cele două maluri ale Nistrului – guvernarea Moldovei și compania „Sheriff” din Tiraspol – au făcut o înţelegere și duc oamenii să voteze”, a spus Dodon.

Potrivit lui, la momentul actual, observatorii clarifică situația, sunt posibile sesizări la CEC în legătură cu aceste încălcări.

„Acum, cel mai important lucru este ca alegerile să fie corecte și libere”, a subliniat Dodon.

El a îndemnat alegătorii să nu se teamă să voteze la alegerile parlamentare pentru a schimba guvernarea.

„Peste 80% din cetăţeni nu sunt mulţumiţi de cum stau lucrurile în ţară şi consideră că ţara merge pe o direcţie greşită. Astăzi situaţia poate fi schimbată. Este o zi foarte importantă. Ori totul va rămâne cum a fost, ori vor fi schimbări. De mâine putem intra într-o nouă etapă a dezvoltării Moldovei. Dacă votăm pentru a avea o altă guvernare, un alt guvern, un alt parlament, atunci totul se va schimba. Cred că va fi anume așa. Votul aparține cetățenilor și ei doresc schimbare”, a spus Dodon.

El a subliniat că „guvernarea intimidează funcţionarii publici, îi obligă să voteze pentru anumite partide”.

„Nu vă fie frică – mergeți și votați. Cât vă veţi mai teme? Toată viața o să vă temeţi? Aveţi copii, nepoți, gândiţi-vă la ei”, a spus Președintele.

El a mai spus că a votat pe două buletine de vot la alegerile parlamentare, dar nu a participat la referendumul privind reformarea Parlamentului.

„Acest referendum nu va avea efecte juridice, deoarece este necesară modificarea Constituției. Iar dacă vom modifica Constituția, atunci, în primul rând, deputaților ar trebui să li se interzică trecerea de la o fracțiune la alta”, a subliniat Dodon.

Share
610 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *