Detalii despre primele negocieri pentru crearea noului guvern

Pînă la sfîrșitul lunii noiembrie trebuie să avem Guvern investit și formată alianţa de guvernare pro-europeană, iar FMI să poată veni la Chișinău pentru încheierea unui nou acrod cu țara noastră, a declarat președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”.

скачанные файлы (1)“Astfel, prima întrevedere privind formarea unei noi majorități parlamentare va avea loc deja mâine, la ora 16.00”, a anunțat șeful legislativului, menționînd că PL, „grupul Leancă” și ceilalți doi deputați neafiliați, au acceptat deja invitația pentru a discuta reformatarea coaliţiei.

În același context, democratul a subliniat că nici nu se pune în discuție o altă construcție și spre un alt vector politic decât cel european. “Noi am făcut o invitaţie celor care considerăm că putem să avem o majoritate proeuropeană, cu viziune prooccidentală în aşa fel încât angajamentele pe care noi ni le-am asumat faţă de cetăţeni şi faţă de partenerii noştri de dezvoltare să le îndeplinim”, a adăugat Candu.

Președintele Parlamentului a mai spus că dacă lucrurile se vor mișca foarte repede, atunci deja la începutul săptămânii viitoare am putea cunoaște candidatura viitorului prim-ministru. “Pentru ca misiunea FMI să vină la sfârșitul lunii noiembrie, înseamnă că în data de 15-20 noiembrie trebuie să avem un prim-ministru și un guvern”, consideră speakerul.

Share
2.249 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *