Ce a declarat Plahotniuc pentru un portal românesc

plahotniuc-3_decupCoaliția Pro-Europeană, care va desfășura duminică o manifestație în Piața Marii Adunări Naționale cu participarea a zeci de mii de persoane, dorește astfel să dea un semnal de solidaritate și de voință populară pentru integrarea europeană, a declarat Prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru portalul românesc ziare.com.

Potrivit lui, summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius este foarte important, deoarece  țării noastre i se vor recunoaște progresele făcute din 2009 și până în prezent. “Vrem la rândul nostru să dăm un semnal Europei ca opțiunea pro-europeană în Moldova are susținere populară foarte serioasă. De altfel, Moldova nu ar fi ajuns aici dacă Guvernele pro-europene n-ar fi avut sprijin popular să realizeze măsurile necesare. De aceea cred că, de la Vilnius, delegația de oficiali a Moldovei ar trebui să le transmită mulțumiri cetățenilor de acasă, pentru că datorită lor se reușește parafarea Acordului cu UE”,  consideră Plahotniuc.

Fiind întrebat dacă Coaliția nu se teme de proteste din partea PCRM, Plahotniuc a spus că participanții la adunarea de duminică au fost sfătuiți să își păstreze calmul. “Provocatori vor fi, cu siguranță, pentru că sunt bine motivați aceia care se opun progresului, dar nu trebuie sa le răspundem prin aceleași metode”, a spus Plahotniuc.

“Spre deosebire de comuniști, noi, cei din Coaliția de guvernare suntem constrânși în reacții de respectul față de lege și de fair play. Nu lovim sub centură oponenții, nu manipulăm oamenii, nu mergem cu megafoanele în Parlament. Suntem mai civilizați și, deja, mai europeni”, a mai declarat prim-vicepreședintele PD.

De asemenea, potrivit lui Vlad Plahotniuc, din 1991 în Moldova nu s-au mai strâns zeci de mii de oameni într-un loc pentru o cauză, ci doar pentru a protesta împotriva a ceva. “Acesta este semnalul pe care vrem să îl transmitem în Europa, un mesaj pozitiv, de determinare pentru continuarea drumului european, dar și un semnal de maturizare a societății noastre”, a spus el.

Duminică, 3 noiembrie, partidele din coaliția de guvernare convoacă în Piața Marii Adunări Naționale o amplă manifestație publică în susținerea integrării europene. Evenimentul va începe la ora 11.00.

Share
5.378 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *