Zăcământul de apă minerală „Cahul” ar putea fi concesionat

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului intenţionează să concesioneze zăcământul de apă minerală „Cahul” de la sudul Moldovei.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta comunică Agenţia Proprietăţii Publice, care a iniţiat concursul de concesiune încă în aprilie 2017.

Potrivit datelor sale, bazate pe procesul-verbal al Comisiei de stat pentru rezervele de substanțe minerale utile nr.7629 din 26 mai 1976, obiect al concesiunii îl constituie zăcământul de apă minerală naturală „Cahul”, cu rezervele de apă minerală naturală cu efect curativ evaluate în volum de 945 metri cubi pe zi, atribuite la categoriile B+C1.

Concesiunea are drept scop menţinerea nivelului apei în „Lacul Sărat” prin atribuirea în folosinţă a zăcământului de apă minerală naturală „Cahul”, urmare a implementării proiectului „Reabilitarea zonei de odihnă şi agrement „Lacul Sărat” din oraşul Cahul”.

Durata concesiunii este de 25 de ani din data semnării contractului cu posibilitatea extinderii acestui termen, la solicitare.

Concesionarul va fi selectat prin intermediul concursului public. Cererile pot fi depuse până la 8 februarie.

„Lacul Sărat” din oraşul Cahul este cunoscut datorită apelor minerale cu efect curativ. Lacul, precum şi teritoriul din apropiere oferă o oportunitate pentru tratamentul sanatorial al bolilor sistemului locomotor, sistemului nervos central, sistemului circulator.

Share
532 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *