Vrea să devină membru al NATO

muntenegruMuntenegru dorește să devină membru al NATO ‘cât de curând posibil’, a reafirmat, miercuri, președintele muntenegrean Filip Vujanovic, care a fost primit de secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, la sediul organizației din Bruxelles.

‘Vreau să insist asupra faptului că Muntenegru este gata să-și continue colaborarea și dorește să devină membru al NATO cât de curând posibil’, a spus Vujanovic, la sfârșitul întrevederii cu Rasmussen, transmite AFP.

Secretarul general al NATO a salutat ‘eforturile susținute’ ale Muntenegrului de apropiere de Alianță și de Uniunea Europeană. ‘Este un proces lung’, a spus Rasmussen, îndemnând Podgorița să ‘continue reformele’ necesare pentru ‘întărirea statului de drept, combaterea corupției, modernizarea forțelor armate’.

În 1999, NATO a lansat o companie aeriană în Muntenegru, precum și în provincia Kosovo și în Serbia, împotriva trupelor fostului președinte Slobodan Milosevic.

După declararea independenței, în 2006, Muntenegru a demarat, asemenea mai multor state din Balcani, o acțiune de apropiere de NATO, fiind angajat în Planul de acțiune pentru aderare (MAP). Muntenegru a participat la forța internațională desfășurată în Afganistan, cu un mic detașament cu baza la Mazar-e-Sharif.

Share
1.670 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *