Voronin va cînta la întîlnirile cu alegătorii în campania elctorală de la anul

voronin-cantaAu fost jalnici. Cu ce s-a terminat aceasta adunatura haotica? Cu o declaratie citita in rusa chiar sub tricolorul din fata Guvernului. Da, pashol…! Acum lasind emotiile la o parte, voi incerca sa pun cap la cap citeva momente.

In primul rind, ce vor oamenii acestia?

Da intrebarea e simpla dar greu de gasit un raspuns clar. Or, cind vezi ca un partid care scandeaza “tamojnaii soiuz”, insa printre sutele de drapele sovietice mai flutura si citeva cu simbolica Uniunii Europene, te intrebi, hai ca oamenii din multime au venit si ei sa-l vada pe Voronin, dar liderasii gen Petrenco, Tkaciuk, Resetnicov si care mai erau pe acolo, ei ce mesaj vor sa transmita de fapt? Poate cineva sa ma dumereasca si pe mine, ca de unul singur n-am suficienta logica sa-l percep.

In al doilea rind, de cind politica se face in strada?

Bai oameni buni, dapoi pentru ce mai avem Parlament? Hai si’om iesi toti in strada in fiecare weekend sa strigam cu totii jos cutare, jos cutare, si pentru ce sa mai cheltuim banii statului pentru salariile a 101 deputati. Ar fi ideal asa. Dar noi nu traim intr-un polis grecesc, cu 5.000 de locuitori, cu trei secole inainte de Hristos.. Traim in veacul XXI totusi, cind un regim democratic se legitimeaza prin alegeri universale odata la 4 ani. Asa se face in toata lumea moderna. Va mai trece inca 1 an si cetatenii RM cu drept de vot isi vor alege o noua clasa politica. Noi intelegem scopul comunistilor de a da jos acest guvern inainte ca relatia UE-RM sa se inchege definitiv, dar N-O SA LE MEARGA!

In al treilea rind, hai si’om fi oameni!

Eu inteleg. Protestul ii protest, da oleaca de cultura trebu! Chiar daca in PMAN nivelul de eruditie a celor adunati nu atingea apogeul, asta nu le da dreptul organizatorilor, celor care au iesit pe scena, sa vorbeasca intr-un hal fara de hal! Un limbaj trivial, vulgar si peiorativ chiar, da de inteles ca oamenii lui Voronin au uitat completamente de morala, sa nu mai vorbim de bunul simt. Corman le permite in Parlamet sa faca ce vor – na! sint opozitie, si opozitia este intangibila la noi – pai bine, dar totusi acesti indivizi pretind a fi parte a elitei politice. Personal ma simt ofensat, in calitatea mea de cetatean, vazind ca cei care-mi reprezinta interesele se comporta ca niste porci (sa ma ierte porcii ca m-am luat de ei).

Si nu in ultimul rind

Tin sa-l felicit pe dom’ Muntean. Sa recunoastem ca are talent la urlat.

Constantin Bîrca

Share
648 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *