Voronin declară război făţiş Europei, deşi recunoaşte că UE sprijină R.Moldova

Comunistul Vladimir Voronin a declarat luni război deschis Uniunii Europene şi procesul integrării europene a ţării noastre, chiar dacă a recunoscut că aceasta oferă ajutor substanţial Republicii Moldova.23147-13853-85596-00

Astfel, comuniştii au anunţat că vor organiza proteste în faţa sediiilor instituţiilor europene la Chişinău. “PCRM transferă întreaga ordine de zi a protestelor de la guvernare la reprezentanţa UE în Moldova”, a declarat Voronin.

Mai mult liderul comuniştilor, care acuză că guvernarea de la Chişinău ar îndeplini comezile Bruxellesului, i-a cerut UE să solicite guvernului să demisioneze, ceea ce ar reprezenta o ilegalitate şi un amestec în treburile interne ale R.Moldova. “Noi cerem de la structurile europene (atît din Chişinău, cît şi de la Bruxelles) să ordone imediat Guvernului moldovenesc să-şi prezinte demisia”, a declarat Voronin.

Voronin a reitart cererea comuniştilor de organizare a a alegerilor anticipate, ceea ce va provoca o nouă criză politică în Republica Moldova.

Hotnews.md

Share
512 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *