Vladimir Voronin a ajuns în vizorul presei într-un scandal din Azerbaidjan

Cuscrul fiului liderului Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin, Musa Pənahov, viceministru al Transporturilor din Azerbaidjan, a ajuns în vizorul presei într-un scandal legat de activitatea companiei de telefonie mobilă „Azercell”, transmite ziarulnational.md.

MOLDOVA-TRANSDNIESTR-VORONIN-SMIRNOVMai multe portaluri de știri azere scriu că, la sfârșitul anului trecut, compania „Telia Sonera”, fondatoarea operatorilor de telefonie mobilă „Moldcell” și „Azercell”, ar fi efectuat un audit în companiile sale din zona Euroasiatică care a constatat existența mai multor nereguli și acte de corupție în unele dintre aceste rețele de telefonie mobilă.

Deși rezultatele auditului efectuat de „Norton Rose Fulbright” încă nu au fost făcute publice, în presă s-au strecurat informații precum că o parte din încălcările depistate la „Azercell” ar fi fost acoperite de viceministrul azer al Transportului, Musa Pənahov.

Presa face referire și la președintele comuniștilor Vladimir Voronin, precizând în context că acesta s-ar afla în relații bune cu actualul director al companiei „Azercell”, Chiril Gaburici, în trecut director al companiei „Moldcell”. Precizăm că Gaburici a devenit director al „Azercell” în vara lui 2012.

Compania „Azercell” respinge toate acuzațiile care i se aduc. Cu toate acestea, la sfârșitul anului trecut, mai mulți manageri din cadrul companiei, asupra cărora planau suspiciuni de corupție, au fost concediați.

Despre unul dintre cei demiși presa a scris că ar fi fost intermediarul dintre operatorul de telefonie mobilă și demnitarii de stat. Acesta ar fi mituit persoane cu funcții de răspundere pentru a oferi locuri mai bune pentru amplasarea antenelor. De asemenea, acesta este acuzat că ar fi transmis unor persoane descifrări ale convorbirilor telefonice dintre unii demnitari sau businessmani.

Amintim că nepoata lui Vladimir Voronin, Ecaterina, fiica lui Oleg Voronin, s-a căsătorit în iunie 2011 cu fiul viceministrului Transporturilor din Azerbaidjan.

Share
1.175 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *