Vladimir Putin: Rusia nu își poate da suveranitatea la schimb pentru o viață mai bună

putin2Rusia nu își poate da suveranitatea la schimb pentru o calitate mai bună a vieții, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni a Consiliului prezidențial pentru Cultură, desfășurată miercuri, după cum relatează agențiile de presă ruse ITAR-TASS și RIA Novosti.

‘Pentru Rusia nu este posibil să dea la schimb suveranitatea pentru o mai bună calitate a vieții. Pentru că, dacă vom pierde suveranitatea, vom pierde țara’, a subliniat Putin.

Declarația liderului de la Kremlin vine ca reacție la remarca renumitului regizor Karen Șahnazarov, directorul studioului ‘Mosfilm’, care i-a atras atenția șefului statului că, în Rusia, ar putea să apară persoane care să dorească să schimbe suveranitatea politică a țării pentru o viață mai bună.

„Rusia fără suveranitate nu poate exista, în caz contrar se va destrăma, iar dacă se va dezmembra, vor urma o serie de consecințe grave: degradarea întregului teritoriu, a sferei sociale și a oamenilor care trăiesc în acest spațiu’, a insistat președintele Putin, trimițând pe această cale un semnal opoziție proliberale.

De aceea, a spus el, este important de a echilibra prioritățile din domeniul culturii cu cele din domeniul apărării etc.

În deschiderea forumului privind investițiile “Rusia Calling”, Putin estimase miercuri dimineață că speranța într-o recuperare rapidă a economiei globale nu s-a materializat. O încetinire a ritmului de creștere economică se resimte peste tot în lume, inclusiv în Rusia, a observat locatarul de la Kremlin, anticipând măsuri de austeritate pentru perioada următoare.
AGERPRES

Share
1.579 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *