Vlad Țurcanu: Declarațiile lui Igor Dodon privind un „război civil” incită la radicalizarea unor grupuri de cetățeni

Declarațiile lui Igor Dodon precum că Republica Moldova ar putea ajunge în pragul unui război civil după ce câteva localități au votat Unirea, incită la radicalizarea anumitor grupuri de cetățeni, atenționează fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

Totodată, el observă, că președintele nu a denunțat exercițiile militare care s-au intensificat în regiunea transnistreană:

„Devierile acestui personaj devin tot mai flagrante. Seamănă cu situația copilului care nu ascultă de părinți, ci numai de gașca sa de cartier, ajunge să consumă substanțe interzise, lipsește de la școală și ajunge să nu mai tragă acasă. Cam așa și Dodon: după ce a spus atâtea inepții și a refuzat cu obstinație să urmeze o logică simplă a lucrurilor, ajunge iată să spună lucruri tot mai grave și tot aiuritoare. Îmbătrânește în rele, aceasta este concluzia preliminară”, a remarcat Vlad Țurcanu.

În opinia sa, organele de drept ar trebui să se autosesizeze în legătură cu afirmația sa că o apropiere de România s-ar solda cu un război civil în Republica Moldova. „Cred că el incită anumite grupuri de cetățeni să se radicalizeze”, a subliniat expertul.

„Iar convocarea Consiliului Suprem de Securitate este o acțiune tipică pentru Igor Dodon care de când a ajuns la Președinție încearcă să folosească instrumentele statului împotriva unor cetățeni sau grupuri de cetățeni. Pentru mine însă, această încercare este mai curând una de fațadă, pentru că nu văd premise ca instituțiile de forță ale statului să fie angajate în persecutarea unor asemenea inițiative pe care le-am urmărit la nivelul unor consilii sătești”, a mai spus el.

De asemenea, Vlad Țurcanu a a natras atenția asupra faptului că Igor Dodon „nu mai suflă o vorbă” despre exercițiile fără precedent ale armatei ruse în Transnistria, dar devine foarte vocal când grupuri de cetățeni își afirmă identitatea lor firească, românească. „Observați că nu organizează o ședință a CSS în problema fraudei bancare. A și uitat de acest subiect, de parcă nici n-ar exista”.

Share
1.268 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *