Vlad Plahotniuc a asigurat Washingtonul că autoritățile de la Chișinău vor moderniza Moldova

Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, a declarat în cadrul unei întrevederi cu prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc că SUA susțin autoritățile de la Chișinău și că Washingtonul este gata să trimită în Moldova un grup de experți pentru a asista Guvernul Filip în realizarea reformelor.

plahotniuc_sua

Potrivit unui comunicat al PDM, Victoria Nuland a remarcat rezultatele obţinute de către coaliţia de guvernare din Republica Moldova, în primele luni de activitate.

„Continuaţi în ritmul acesta şi noi vă vom susţine”, a fost mesajul dat de reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, care a accentuat necesitatea ca Guvernul Republicii Moldova să acţioneze consecvent pe calea reformelor.

În susţinerea acestui mesaj, Victoria Nuland a anunţat că Departamentul de Stat al SUA este gata să trimită la Chişinău un grup de experţi în domeniile cheie, pentru a asista Guvernul în implementarea măsurilor de reformă la care s-a angajat.

Vlad Plahotniuc a transmis mesajul coaliţiei de guvernare, legat de determinarea politică de a face reformele necesare în Republica Moldova şi de a asigura stabilitatea ţării.

„Vă transmit angajamentul meu total şi al majorității parlamentare de la Chişinău de a reforma instituțiile de stat. Suntem determinați să modernizăm statul, astfel încât acesta să fie potrivit scopului pe care ni l-am propus, potrivit nevoilor cetăţenilor și potrivit pentru un viitor prosper. Avem determinarea de a face tot ceea ce este nevoie pentru ca Republica Moldova să progreseze în mod real şi consistent din punct de vedere economic şi social”, a spus Vlad Plahotniuc.

Precizăm că prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, efectuează o vizită de lucru în SUA, în calitate de coordonator executiv al Consiliului Coaliţiei de guvernare, la invitaţia Consiliului Atlantic, la cel mai important eveniment anual al Consiliului Atlantic, „Distinguished Leadership Awards” („Premiile pentru Lideri Internaționali Distinși”), unde sunt onoraţi lideri în domeniile politicii, afacerilor, artei şi activităților umanitare care s-au remarcat în promovarea relaţiilor dintre Europa şi SUA.

Share
26.206 Vizualizari

2 comments on “Vlad Plahotniuc a asigurat Washingtonul că autoritățile de la Chișinău vor moderniza Moldova

  1. Oleg says:

    Plahotniuc a asigurat si cetatenii ca incepind cu 2016 in Moldova , dar odata ce a mers la Wshington , reiese ca omul acesta este cointeresat in stabilitatea RM. Sa intelag ca dusmanii lui Plahotniuc sunt si dusmanii nostri a poporului care spera la stabilitate da?!

  2. Anatolie says:

    Nu stiu ce a promis Plahotniuc dar de la investirea noului Guvern, promisiunele una cate una se incep a impleni, ceea ce ma facut sa cred in acest Guvern si odata ce si SUA ii sustine inteleg ca sustin oamenii potriviti pentru dezvoltarea R.Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *