Vlad Filat a fost numit candidat la funcţia de premier

Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat miercuri pe Vlad Filat în calitate de candidat pentru funcţia de prim-ministru, după o nouă rundă de consultări cu fracţiunile parlamentare din fosta AIE, iniţiată de Partidul Democrat.

Reprezentanţii celor trei au avut o nouă rundă de consultări cu şeful statului, la iniţiativa lui Marian Lupu, care a declarat presei că situaţia actuală din Republica Moldova nu mai permite tergiversarea incertitudinii care persistă în prezent.filat

Ca argumente în favoarea desemnării lui Vlad Filat, Nicolae Timofti a menţionat doar faptul că aceasta a fost singura candiudatură, propusă de fracţiunea PLDM, scrie hotnews.md.

Liderul PL Mihai Ghimpu a declarat însă că formaţiunea sa nu va susţine această candidatură. ”Cu Filat pierdem alegerile din 2014 şi nu votăm. Asta e clar. Eu nu votez împotriva lui alde Filat. Eu votez pentru integrarea Republicii Moldova în UE”, a declarat Mihai Ghimpu.

Pe de altă parte, Marian Lupu a declarat că PDM va vota viitorul guvern, dacă premierul desemnat îi va convinge că va asigura funcţionalitatea acestei instituţii. ”Pentru PDM numele candidatului nu se înscrie în lista subiectelor celor mai priortare. Cel mai important este – viziuni, mecanisme, care asigură combaterea corupţiei, cum facem reformele, cum asigurăm o structură funcţională. Dacă nu se întrezăreşte o asemenea structură, nici nu are rost să votăm”, a declarat Lupu.

Lupu a sugerat că formaţiunea sa ar putea să susţină şi un guvern condus de Filat, dacă acesta va oferi garanţiile necesare că nu vor mai fi repetate încălcările comise anterior. ”Pe Filat de dragul numelui nu-l votăm. Vrem să vină să ne spună cum vede funcţionarea acestui guvern altfel decât a fost până acum, fără multe lacune şi încălcări de legi care au fost până acum”.

El a mai anunţat că Partidul Democrat nu va vota în viitorul guvern persoane compromise.

Share
4.982 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *