Vize online pentru Moldova, de la 1 august

La data de 1 august 2014, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va lansa serviciul e-Visa, care va permite solicitanţilor de viză de scurtă şedere în Republica Moldova să-şi întocmească dosarul în regim online, accesând portalul guvernamental www.evisa.gov.md, anunță un comunicat de presă de la Ministerul de Externe.

descărcare (7)e-Visa este echivalentul vizei tradiţionale şi reprezintă o autorizaţie imprimată care conferă străinului dreptul de a intra pe teritoriul R. Moldova prin orice punct de trecere a frontierei.

Pentru obţinerea vizei, solicitantul va completa cererea în format electronic la care va ataşa pachetul necesar de acte. În cazul aprobării cererii, persoana va achita taxa de viză prin intermediul cardului bancar şi va recepţiona viza electronică la adresa e-mail.

e-Visa facilitează obţinerea vizei de către cetăţenii străini domiciliaţi în ţările în care nu există misiuni diplomatice sau oficii consulare ale R. Moldova, prin anularea obligativităţii prezenţei personale la ghişeu.

Proiectul aduce o contribuţie importantă în domeniul turistic şi de afaceri, cetăţenii străini urmând să beneficieze de un serviciu eficient, comod, rapid şi sigur. Serviciul e-Visa este parte a proiectului e-Transformare, susţinut de Banca Mondială şi implementat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.

Share
2.089 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *