VIDEO. Tornade de proporții în SUA

Cel puţin 23 de persoane au decedat în urma tornadelor care au afectat statele americane Alabama şi Georgia, au anunţat autorităţile, care au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte, informează postul CNN.

Cele mai multe decese s-au înregistrat într-o zonă aflată la sud de oraşul Opelika, a declarat şeriful comitatului Lee, Jay Jones.

Bilanţul iniţial era de 14 morţi, însă numărul a fost actualizat duminică seara, şeriful Jay Jones avertizând că “numărul ar putea creşte din nou”.

Potrivit meteorologului CNN, Gene Norman, comitatul Lee a fost afectat de două tornade în decurs de doar o oră. Cel puţin zece tornade au devastat duminică după-amiază zone din Alabama şi Georgia.

Câteva persoane cu răni grave au fost transportate la Centrul Medical East Alabama, a anunţat Jones.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a postat pe Twitter un mesaj de încurajare persoanelor afectate şi rudelor victimelor.

Zeci de echipe de intervenţie s-au grăbit să se alăture eforturilor de căutare şi salvare în Lee County, Alabama, după ce meteorologii au anunţat că după părerea lor a fost o tornadă mare care a atins solul duminică după-amiază, dezlănţuită de un sistem puternic de furtuni, care s-a abătut asupra unor zone din statele Georgia, Carolina de Sud şi Florida.

“Pot confirma 14 decese”, a declarat Jay Jones, şeriful regiunii Lee County, pentru The Associated Press, în legătură cu scena din Beauregard, zona unde s-au înregistrat cele mai mari pagube.

El a declarat reporterilor că printre cei morţi se află şi copii şi că unii oameni sunt încă daţi dispăruţi şi că operaţiunea de căutare şi salvare a continuat.

Radarele şi dovezile video au arătat ceea ce părea a fi o tornadă mare care traversează zona de lângă Beauregard după ora 14:00, a declarat meteorologul Meredith Wyatt din Birmingham, Alabama, biroul Serviciului National de Meteorologie. Beauregard este o comunitate situată la circa 95 km est de Montgomery, capitala statului Alabama.

Share
444 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *