(Video) Cum a apărut Savcenko la prima ședință în Rada de la Kiev

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko, aleasă deputată în timp ce se afla încarcerată în Rusia, și-a făcut marți ‘intrarea în parlament’ printr-un apel adresat deputaților ‘să nu trădeze Ucraina’, relateaza AFP, citat de Agerpres.

image-2016-05-31-21041792-41-nadia-savcenko‘M-am întors și nu vă voi lăsa să-i uitați – mă adresez vouă celor care stați pe scaunele din Rada – pe cei care au început să-și dea viața pentru Ucraina mai intîi în Maidan și continuă sa o faca în Donbas’, a spus ea în continuare.

‘Ucraina este mai importantă decît noi toți’, a mai lansat ea în discursul său plin de emoție, in finalul căruia a intonat imnul ucrainean.

Nadia Savcenko a indepărtat apoi portretul său de la tribuna parlamentară și a depus în locul acestuia un banner cu alți ucraineni deținuti în Rusia.

Potrivit ministrului de externe ucrainean, Pavlo Klimkin, 174 de ucraineni sunt încarcerați în Rusia, in peninsula ucraineana Crimeea, anexata în 2014 de către Moscova, sau prizonieri ai rebelilor proruși în estul țării.

Share
2.047 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *