Victoria Iftodi este propusă l-a funcția de ministru al justiției

Judecătoarea Curții Constituționale Victoria Iftodi este propusă de PDM la funcția de ministru al justiției, după ce Alexandru Tănase a comunicat că își depune mandatul. Anunțul l-a făcut, marți, liderul PDM Vlad Plahotniuc, la briefingul de presă desfășurat după ședința săptămânală a formațiunii, transmite IPN.

Vlad Plahotniuc a spus că premierul Pavel Filip urmează să înainteze președintelui Republicii Moldova Igor Dodon un demers privind numirea Victoriei Iftodi la conducerea Ministerului Justiției. Ulterior, Guvernul va trebui să numească un nou judecător la Curtea Constituțională.

Alexandru Tănase a anunțat duminică, 11 martie, că demisionează din funcția de ministru al justiției, astfel încheindu-și cariera publică. Anunțul a fost făcut după ce pe 9 martie Jurnal TV a difuzat interceptarea unei convorbiri telefonice din 2015, când deținea funcția de președinte al Curții Constituționale, cu omul de afaceri Veaceslav Platon, actualmente întemnițat pentru excrocherie, corupere și spălare de bani.

Alexandru Tănase a reacționat spunând că nu poate fi sigur de autenticitatea înregistrării convorbirii telefonice, întrucât discuția a avut loc cu mai mulți ani în urmă. Potrivit lui, conținutul discuției, în partea ce îl privește, nu scoate în evidență nimic interesant, decât faptul existenței discuției în sine.

Share
650 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *