Victimele exploziei de la Chișinău vor primi ajutor

Premierul Pavel Filip a solicitat structurilor responsabile să creeze toate condițiile necesare pentru cazarea temporară și hrana persoanelor sinistrate, dar și acordarea ajutorului medical necesar răniților în urma exploziei care s-a produs, în seara zilei de 6 octombrie, într-un bloc locativ de pe bulevardul Moscovei, 11/5, din municipiul Chișinău. A fost solicitată o expertiză tehnică a blocului, dar și una financiară pentru a estima prejudiciile, transmite IPN.

Potrivit șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, informația despre producerea exploziei a parvenit la ora 22.42. Ajunși la fața locului, angajații IGSU au stabilit că explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16 și17. Sub dărâmături au fost descoperite cadavrele unei femei și unui copil, iar un bărbat a decedat la spital.

Persoanele evacuate au fost cazate în sala de sport a Spitalului „Sfânta Treime”, fie au ales să meargă la rude și prieteni. Intervenția la fața locului continuă. Sub dărâmături ar putea fi și alte persoane. Deocamdată nu se cunoaște ce a declanșat explozia, dar la etajul 16 a fost descoperită o butelie de gaz, cu robinetul deschis.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Silvia Radu, a declarat că la spital au fost transportate nouă persoane, dimineață rămâneau internate două: o femeie care a suferit traumatisme grave și un pompier, starea căruia este stabilă.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, a declarat că sub dărâmături ar mai putea fi o bătrână.

Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, în blocul în care s-a produs explozia locuiesc 200 de persoane. Zece apartamente au fost deteriorate. În cazul locatarilor din cinci apartamente vor fi căutate soluții pentru cazare pe o perioadă mai lungă. Viceprimarul a mai spus că trebuie efectuată o expertiză tehnică a blocului. Necesită reparații rețelele inginerești, dar și ascensorul.

Share
928 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *