Viața lui Voronin, între lux și politică

Știrea despre zborurile de lux al președintelui celui mai mare partid din cea mai săracă țară din Europa nu i-a lăsat indiferenți pe cei mai fideli votanți ai celui mai în vârstă deputat din cea mai proaspătă legislatură. Cu alte cuvinte, lumea e șocată de felul în care își permite Vladimir Nicolaevici să arunce bani pe zborurile de lux. Și nu orice lume ci chiar membrii de partid. Astfel, cu puțin timp în urmă am vorbit cu un asemnea omulean pe care îl cunosac de foarte mult timp și se declara cel mai convins dintre simpatizanții PCRM. Cel puțin până astăzi. Pentru că de astăzi, omul nu mai știe ce să creadă.

img_1155571_thumbs_320x200_845431Așa se face că acest vechi prieten de-al meu știe foarte bine care este situația din filialele teritoriale ale PCRM, pentru că frecventează cu regularitate una dintre ele. Acestea, spune el sunt pline de datorii pe chirie și întreținere, pentru că dupa cum zic liderii – nu-s bani. Apoi iată acest cunoscut de-al meu tare a mai rămas miart când a citit știrea despre zburatul hai-hui pe bani nebuni a lui Vladimir Nicolaevici.

– Видете ли bani nu-s, da папа ни в чём себе не отказывает prin privat jet-uri?, îmi spunea el iritat.

– E папа tău, i-am răspuns…

– Eee… asta-i chiar de tot, noi zdohnim de foame dar el își iese din horoșo…

Cam asta ne-a fost discuția noastră cu bunul meu prieten, activist de partid. Eu personal mi-am tras concluziile mai demult despre tot ce se întâmplă în acest partid și nu prea am de ce să mă mai mir, însă dacă ar afla toți membrii organizațiilor teritoriale ale PCRM despre apucăturile oligarhice ale proletarului Voronin cred că ședințele celulelor locale ar fi mult mai interesante, iar ordinea de zi a ședințelor de partid ar arăta în felul următor:

21 februarie 2013

Ședința OT PCRM Prăpădita din Raionul Basarabeasca

Ordine de zi:

1. Unde, bl#a îs banii noștri???

Dincolo de glume, situația financiară a partidului este dacă nu proastă, atunci FOARTE PROASTĂ. Dar asta mă interesează mai puțin. Fiecare își întreține partidul cum poate și cum crede el de cuviință. Doar că totuși mă scurmă curiozitatea și stau și îmi închipui cum stătea Vladimir Nicolaevici cu fundul pe sacii cu bani acumulați în 8 anișori de zile și îi părea rău să-i dea macar o jumătățică de лимончик pentru un ti neri și deputat din cei 41 de nebuni care au decis să facă anticipate. În loc să cumpere atunci pe cineva și să evite anticipatele a decis să țină banii la colțun ca să poată să-i vânture în numai 3 ani pe pasiunea sa – zborurile cu privat Jet-uri.

Dragi membri ai PCRM voi cum vă simțiți când știți că trăiți pe salariu ? Dragi pensionari, aveți ce mânca, sau ați jertfit totul pentru cotizațiile în PCRM ?

Vladimir Nicolaevici, Welcome, cum se spune, на борт нашего прайват джэта! Și da, zbor plăcut în continuare сă, partidul mai rabdă…

Gabriel Călin/Vox Publika

Share
740 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *