Veniturile fiscale la bugetul Moldovei s-au majorat cu 17%

La începutul lunii august, veniturile fiscale acumulate la bugetul public naţional au depăşit 21,4 mlrd. lei şi s-au majorat cu 17% sau 3,1 mlrd. lei comparativ cu perioada similară a anului 2017. Numai în iunie, încasările fiscale s-au majorat aproape cu un sfert, depăşind 2,7 mlrd. lei.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la datele Serviciului Fiscal de Stat, instituţia fiscală a asigurat cele mai multe venituri la bugetul de stat – 9,61 mlrd. lei, fiind în creştere cu 19,9% comparativ cu anul trecut.

La bugetele locale s-au înregistrat încasări de 2,33 mlrd. lei, ceea ce reprezintă cu 15% mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent. La bugetul asigurărilor sociale de stat încasările s-au majorat cu 14,6%, până la 7,2 mlrd. lei, iar la fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală – cu 14,6%, până la 2,24 mlrd. lei.

Serviciul Fiscal este una dintre principalele surse de completare a bugetului. În primul semestru, încasările acestuia au constituit 8,242 mlrd. lei (+18,9%), ceea ce reprezintă aproape jumătate din toate veniturile bugetului de stat al Moldovei.

Share
683 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *