Vama a vărsat în buget 520 de milioane de lei într-o săptămână

Veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit, în perioada 10-16 decembrie, 519,2 milioane lei, fiind perfectate în total 12.165 de declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 148 de încălcări ale legislației vamale.Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul R. Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine,încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale, ne declararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte, piese auto de schimb, bijuterii, produse din tutun etc.). Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 98 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 341.710 de lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 79.738 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16.619 și respectiv, 12.603 de traversări.

Share
711 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *