Valentina Buliga: Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a propus o serie de măsuri suplimentare pentru sprijinirea mamelor tinere şi a copiilor fără părinţi

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a adoptat o serie de măsuri suplimentare pentru sprijnirea mamelor tinere şi a copiilor. Astfel, susţine ministrul Valentin Buliga, într-un interviu acordat publicaţiei Vedomosti, începând cu luna ianuarie a anului 2014, indemnizaţia pentru prima naştere va constitui 3100 de lei şi 3400 pentru a doua.

загруженное (43)“Pentru îmbunătăţirea sistemului de protecţie socială a tinerelor mame şi a copiilor au fost adoptate o serie de măsuri suplimentare. Începând cu anul 2010, indiferent de statutul mamei, din Bugetul de Stat se plătesc indemnizaţii pentru primul şi al doilea copil. În anul 2010, această sumă constutuia 1200 de lei, iar din ianuarie 2014 aceasta va constitui 3100 de lei pentru prima naştere şi 3400 pentru a doua”, a declarat Valentina Buliga, în interviul citat.

Oficialul a mai spus că se va mări şi indemnizaţia lunară pentru întreţinerea copiilor. “Începând cu aul 2014, cuantumul indemnizaţiei lunare pentru întreţinerea copilului se va mări cu 100 de lei”, a precizat ministrul.

Totodată, Valentina Buliga a informat şi despre mărirea indemnizaţiei lunare pentru copiii rămaşi fără părinţi, precum şi pentru orfani.

“Indemnizaţia lunară pentru copii rămaşi fără părinţi sau pentru orfaini se va mări cu 200 de lei. În prezent această indemnizaţie lunară constituie 400 de lei”, a conchis ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Share
626 Vizualizari

3 comments on “Valentina Buliga: Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a propus o serie de măsuri suplimentare pentru sprijinirea mamelor tinere şi a copiilor fără părinţi

  1. Carolina Lavric says:

    Se vad actiuni concrete din partea Ministrei Valentina Buliga luind o serie de măsuri suplimentare pentru sprijinirea mamelor tinere şi a copiilor fără părinţi astfel o crestere a indemnizatiilor an de an va permite si o suma buna pentru necesitatile vitale .

  2. Daniel says:

    In 2010 indemnizatia la nastere era de 1200 lei ???? Chiar nu stiam de asta, iar acum e de 3100, da??? sa stiti ca e o crestere semnificativa, in numai 3-4 ani sa majorat cam cu 180% .

  3. Efim says:

    Inovatie, progres si implimentarea unui sir de practici europene care duc la o asistenta sporita din partea statului ce se concentreaza asupra problemelor cotidiene ale cetatenilor. Mi-a placut proiectul consiliului de asistenta prin care se va duce o colaborare restrinsa dintre ONG si structurile de stat, intradevar vad initiative bune din partea lui Buliga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *