Ungaria îşi reiterează sprijinul pentru aspiraţiile europene ale Republicii Moldova

Igor CormanPreşedintele Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului, Igor Corman, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului.

În cadrul întrevederii, Ambasadorul Mátyás Szilágyi a menţionat bunele relaţii de prietenie şi colaborare dintre ţările noastre şi a salutat progresele Republicii Moldova pe dimensiunea integrării europene. De asemenea, Mátyás Szilágyi a reiterat sprijinul şi pe viitor al Ungariei în favoarea implementării reformelor democratice şi a aspiraţiilor europene ale ţării noastre.
În acelaşi context, Preşedintele Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a menţionat, la capitolul relaţiilor bilaterale dintre Ungaria şi Moldova, existenţa unei cooperări excelente, caracterizate prin susţinere reciprocă, şi a constatat o impulsionare a cooperării la nivelul parlamentar. În acest sens, Igor Corman a menţionat vizita oficială a Preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, în Ungaria (9–11 septembrie 2012), precum şi vizita la Chişinău a delegaţiei Grupului parlamentar de prietenie cu Moldova din cadrul Adunării Naţionale a Ungariei (9-11 octombrie 2012).

În contextul integrării europene a Moldovei, Igor Corman a exprimat recunoştinţă pentru susţinerea obiectivelor europene ale ţării noastre pe parcursul preşedinţiei maghiare a UE în primul semestru al anului 2011 şi pentru eforturile ferme în promovarea Parteneriatului Estic în general, şi a Republicii Moldova, în particular. De asemenea, Igor Corman a reiterat că, în pofida unor elemente de instabilitate pe plan politic intern, Republica Moldova îşi asumă şi în continuare angajamentul plenar pentru procesul de implementare a agendei de reforme asumate pentru parcursul european al statului nostru.

Pe finalul întrevederii, Igor Corman a mai menţionat că o proximă vizită în ţara noastră, pe parcursul acestui an, a speakerului Parlamentului Ungariei va avea efectul de a dinamiza în continuare bunele relaţii de prietenie dintre ţările noastre şi va fortifica dimensiunea colaborării interparlamentare dintre Ungaria şi Republica Moldova.

Share
2.300 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *