Unde se află Moldova pe harta terorismului

Frica de terorism s-a generalizat în ultimii ani, odată cu accentuarea conflictelor religioase și internaționale, dar în special după atacul asupra turnurilor gemene din septembrie 2001, scrie money.ro.

753c4aecf5b9ed7595c93dcf47431593Recent, publicația britanică „The Independent” a prezentat o hartă a lumii din perspectiva riscurilor teroriste. Harta a fost realizată de Aon și Grupul de Consultanță în privința Riscului face parte dintr-o serie de prezentări care să contureze țările în care este riscant să investești.

Conform acestei hărți, Republica Moldova se situează printre statele cu un risc scăzut de terorism. Din aceeași categorie mai fac parte și state precum Italia, Marea Britanie, SUA, Spania, Portugalia, România, Bulgaria, Țările Baltice, Olanda etc.

Chiar dacă Moldova are un risc scăzut de terorism, asta nu înseamnă că nu avem motive de îngrijorare. Asta deoarece o țară vecină cu noi, Ucraina, figurează pe hartă cu un risc crescut de terorism, la fel ca și India, Venezuela, Columbia etc.

Unui risc mediu de acțiuni teroriste sunt supuse țări precum Federația Rusă, China, Mexic și aproape toate statele din America Latină.

Riscul sever de terorism este prezent în țări precum Libia, Mali, Niger, Chad, Sudan, Zair, Camerun, Chad, Nigeria, Irak, Afganistan, Pakistan etc.

Share
1.988 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *