Un şef de secţie de la spitalul raional Criuleni, reţinut de ofiţerii anticorupţie

Un şef de secţie la spitalul raional Criuleni a fost reţinut în această dimineaţă, de ofiţerii Procuraturii Anticorupţie (PA). Medicul este bănuit de corupere pasivă, după ce mai mulţi pacienţi au semnalat că acesta şi-ar însuşi banii percepuţi pentru prestarea serviciilor medicale decontate de la fondul asigurărilor de sănătate.

Potrivit unui comunicat emis de PA, pe parcursul documentării cazului, s-a stabilit că medicul ar fi pretins și primit remunerări ce nu i se cuvin, pentru acordarea sau grăbirea acordării serviciilor medicale pacienților neasigurați, în unele cazuri, chiar dacă aceștia dispuneau de poliță de asigurare, se arată într-un comunicat de presă emis de PA.

Potrivit declarațiilor pacienților, banii erau încasați personal sau prin intermediari, iar verificările au arătat că mijloacele bănești nu erau contabilizate.
În vederea acumulării materialului probator, ofițerii și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al bănuitului din Criuleni.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, șeful de secție a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Share
467 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *