Un procuror din Floreşti a fost reţinut pentru corupere pasivă

Un procuror din raionului Floreşti a fost reținut de Procuratura Anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă. Operaţiunea de documentare şi reţinere a procurorului a fost realizată de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul Național Anticorupție, informează un comunicat al instituției.

загруженноеUrmărirea penală pe acest caz a fost începută de Procurorul General, Corneliu Gurin, în baza plîngerii depuse de către un cetăţean care reclama, că respectivul procuror i-ar fi pretins 2000 de lei.

Pentru această sumă, procurorul i-a promis că va înceta urmărirea penală în privinţa petiţionarului, care era bănuit de comiterea unui furt şi să-l excludă din lista persoanelor anunţate în căutare.

În cadrul percheziţiei efectuate în biroul de serviciu al procurorului din incinta procuraturii raionului Floreşti, au fost depistaţi banii în sumă de 2000 lei, transmişi în aceeaşi zi de către petiţionar. Procurorul a fost reţinut preventiv pentru 72 de ore, fiind plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.

Share
454 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *