Un politician declară că Formuzal este un “zero”

Başcanul Găgăuziei Mihail Formuzal a încălcat flagrant legislaţia în vigoare, inclusiv Constituţia şi nu are nici dreptul juridic şi nici moral de a ocupa în continua funcţia de membru al guvernului, a declarat miercuri seara la ”Fabrika” liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, informează portalul Hotnews.

ghimpu-plEl a declarat că atât Formuzal , cât şi ceilalţi organizatori ai aşa-numitelor referendumuri din autonomia găgăuză ar trebui traşi la răspundere.

Ghimpu a precizat că, potrivit legislaţiei, autorităţile din Găgăuzia pot organiza doar referendumuri ce ţin de problemele locale. ”Nu poate fi cetăţean al Republicii Moldova, membru al guvernului şi să organizeze referendumuri ilegale. El nu are dreptul să deţină această funcţie nici juridic nici moral. Trebuie dosar penal şi tragerea la răspundere penală a organizatorilor referendumurilor ilegale”, a declarat Ghimpu.

El s-a referit şi la declaraţiile lui Formuzal că ar putea să-i interzică lui Ghimpu să meargă în Găgăuzia, ca reacţie la proiectul PL ca başcanul Găgăuziei să nu mai fie membru al Guvernului. ”Formuzal pentru mine este un zero. E venit pe pământul strămoşilor şi să-mi interzică el să calc pe pământul meu”, a declarat Ghimpu.

Amintim că Mihai Formuzal a fost unul din iniţiatorii şi susţinătorii celor două referendumuri care au avut loc duminică în regiunea găgăuză şi care au fost declarate ilegale de justiţie.

 

Share
816 Vizualizari

3 comments on “Un politician declară că Formuzal este un “zero”

  1. Aurel says:

    Si are dreptate aici Ghimpu, nu ca tare il simpatizez pe asta cu ASII in mineca dar Formuzal a intrecut orice limita, nu poti tu ca lider intr-o unutate teritoriala sa lupti impotriva statului RM.

  2. Vasile says:

    Nu doar in ochii lui Ghimpu asta e un zero si toti cetatenii din regiune il vad la fel.

  3. Dima says:

    formuzal este acea persoana cumparata de Moscova si manipulata de comunisti pentru ca sa inregistreze in Rm o situatie de instabilitate! E inacceptabil sa vedem cum pe cind PDM opteaza pentru progres alaturi de UE PCRM vor cu tot dinadinsul sa faca voia Rusiei si sa degenereze cu totul acest stat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *