Un nou Guvern, aceleași mașini mișto și capuri de asfalt? Da, Șăfu!

filat-iptehNu înțeleg absolut nimic din ce s-a petrecut în ultimele luni în politica moldovenească. Cui i-a folosit tot acest show ieftin și această breșă de timp în procesul de guvernare a țării?! Un lucru, însă, mi l-am confirmat, cât de politizate sunt instituțiile de, așa zis, drept, din Moldova. Toate dosarele, toată forfota asta care a avut loc în ultimele luni nu a fost decât o mare răfuială politică, dintre ambele tabere. Știți voi pe cine am în vedere. Unii arestează, alții merg pe mașini mișto, blochează conturi și dau cu capul de asfalt. Nimic, nimic nu s-a făcut că așa zice legea, doar interese personale, și acum, acum de ce ar reveni Filat înapoi în fruntea guvernului?

Cum poate președintele Nicolae Timofti, fost judecător într-o țară paradis a judecătorilor corupți, să-l desemneze din nou pe Filat candidat la guvernare, în moment în care Parlamentul a demonstrat clar că nu-l mai vrea pe acest individ în fruntea guvernului? Cred că răspunsul la întrebare se găsește chiar în prima parte a întrebării. Ce fel de credibilitate poate avea acum președintele Timofti, care în loc să prezinte o alternativă pentru funcția de premier, văzând că relația dintre partidele fostei AIE e deplorabilă, el toarnă benzină pe foc și înaintează din nou candidatura lui Filat, blocând din nou procesul de guvernare a Republicii Moldova, mai ales că PCRM, PL și majoritatea deputaților neafiliați au anunțat că nu vor vota pentru noul guvern Filat. Chiar nu s-au mai găsit alți candidați pentru funcția de premier?! Să fim serioși. Unde aici e decizia rațională? A, da, în politică moldovenească rațiunea nu-și prea are locul, doar banul și interesele proprii.

Da, m-am bucurat atunci când a fost demis Filat, m-am bucurat pentru eșecul său, chiar dacă în general sunt trist și complet dezamăgit de ce se petrece în politica moldovenească de după 2009. În cazul de acum, alegerile anticipate sunt unica soluție de a scoate situația politică din impas. Anume cetățeanul trebuie să decidă, la moment, cine are cea mai mare credibilitate dintre politicieni. Altfel, dacă s-ar instala noul guvern, am risca să călcăm a 3-a oară pe aceeași greblă, în contextul în care cine calcă de 2 ori pe aceeași greblă e un idiot. Poate ajunge? Poate ajunge să achităm impozite la FISC pentru ca cineva să-și cumpere case și mașini mișto, poate ajunge să încercăm să credem că vom fi apărați de poliția condusă de unul apt să dea cu capul de pereți și de asfalt pe cei care nu-i execută ordinele; poate ajunge să răbdăm ca unul care nu poate lega 2 cuvinte, precum Usatîi, să-și bată joc de medici și să transforme între sistemul medical, care și așa e defect, în business?! De Vamă în general tac, e penibil ca o instituție de stat să fie condusă de către cel ce a administrat cândva afacerile lui Vlad Filat. Ce sistem putred și defect! Văd dați seama? Vă dați seama ce-am votat noi cândva?

În situația creată, vom avea anticipate, la care, după cum am și scris în alte postări, mă aștept la o revenire în forță a comuniștilor. Sună trist, sună pesimist, sună dur, dar asta e, nu ne mai putem lăsa duși de nas cu democrații diferite, căi europene și alte căcaturi de acest gen. / Dragoș Galbur

Share
5.118 Vizualizari

One comment on “Un nou Guvern, aceleași mașini mișto și capuri de asfalt? Da, Șăfu!

  1. Deceneu says:

    …da , domnule Halbur! (Galbur!) sunteti un mare patriot al marelui imperiu sovietic! Experienta europeana ne demonstreaza tocmai invers ce vorbiti dumneavoastra! Macar sa va uitati peste Prut, e aproape de tot! Presedintele Basescu l-a desenat pe E.Boc de trei ori la functia de premier! Cu ce ar fi vinovat Presedintele Timofte in fata dumitale cu desemnare lui Filat la functia de Primministru? Cine te hraneste , de asa abuziv te exprimi, nu tii cont de buna purtare, cel putin! nu vrau sa te calific, singur te-ai calificat – esti un c…t! Nu ne trebuie alegeri anticipate, avem nevoie de pensii, cei batrini se roaga Domnului Iesus Hristos de 3 ori pe zi , sa -i ajute sa supravetuiasca inca o zi! Dumneata vrei alegeri cu orice pret, nu vrei nici un compromis, probabil cunosti lucrarile ideologului comunismului Vladimir Ulianov, probabil ii depui si acum flori! Esti de lauda! Da , Presedintele tarii a chibzuit multe ore in sir , pentru a lua o decizie corecta, reesind din prioritatile politice ale tarii… Ai multa ingimfardita, domnule H(G)albura! Poate e timpul sa te mai duci pe la careva sanatorii, cred ca ai mijloace suficiente, deaceea vrei alegeri in biata tara Moldovei….Te mai debarasezi de aceasta boala…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *