Un nou eșec al “revoluției de catifea” promise de comunişti

commi-piata1Partidul Comuniştilor nu a reuşit nici pe departe să adune un număr similar de oameni la mitingul organizat sâmbătă în Piaţa Marii Adunări Naţionale aşa cum au promis anterior.

La ora 11.00 pentru când a fost anunţată acţiunea împotriva guvernului şi a integrării europene a Republicii Moldova, PMAN era aproape goală, şi doar câţiva susţinători ai comuniştilor erau adunaţi în jurul Arcului de Triumf, scrie timpul.md.

“Evenimentul” a început după ora 12.00 când în PMAN au mai venit grupuri de comunişti. Mitingul a fost moderat de comunistul Iurie Muntean, în timp ce liderul PCRM Vladimir Voronin se află într-o parte, înconjurat de bodyguarzi.

Conform declarațiilor martorilor, la eveniment participă circa 8000 de persoane.

Deşi scandează ”Moldova”, drapelul naţional al Republicii Moldova nu este prezent la miting, participanţii venind cu drapele cu secera şi ciocanul ale comuniştilor şi cu capul de bour, despre care aceştia susţin că ar fi fost drapelul lui Ştefan cel Mare, deşi istoricii au dovedit că marele domnitor nu a avut un asemenea drapel. De asemenea, sunt prezente si drapele ale Federaţiei Ruse. / timpul.md

Share
747 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *