Un nou atentat în Volgograd

Zece persoane și-au pierdut viața în urma unei explozii survenite luni într-un troleibuz în Volgograd (sud-vestul Rusiei), într-un al doilea atentat comis în 24 de ore, după ce duminică 17 persoane au murit într-un atentat produs la gara feroviară din acest oraș, au indicat surse oficiale, citate de AFP și Ria Novosti.

imageResize (15)

Comitetul de anchetă, care se ocupă de investigațiile majore în Rusia, a anunțat deschiderea unei anchete pentru ‘atentat terorist’ și ‘trafic de arme’ în cazul deflagrației de luni, a indicat purtătorul de cuvânt al acestei structuri, Vladimir Makarkin, potrivit agențiilor de presă ruse.

Makarkin indicase anterior un bilanț de 10 morți, conform ‘datelor preliminare’, confirmând astfel datele reprezentanților forțelor locale din regiunea Volgograd, oraș situat în apropiere de Caucazul rus, instabil.

Alte zece persoane au fost rănite, potrivit unui bilanț provizoriu stabilit de Ministerul local pentru Situații de Urgență, a indicat purtătoarea sa de cuvânt Irina Gogoleva, citată de Interfax. Explozia s-a produs la ora locală 8:23 (04:23 GMT), a precizat Ministerul rus pentru Situații de Urgență, într-un comunicat.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă, vehiculul a fost distrus în totalitate de explozia puternică.Măsurile de securitate au fost înăsprite în toate stațiile și aeroporturile principale din Rusia, după atacul de duminică.

Agerpres

Share
1.454 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *