Un film moldovenesc cu cele mai multe nomializări la Premiile Gopo 2014

Filmului moldovenesc de lung metraj “La limita de jos a cerului”, in regia lui Igor Cobileanski, a strîns cele mai multe nominalizări la cea de-a 8 ediție a premiilor Gopo, care se desfășoară în România, informează site-un oficial al concursului.

INVITATIEPotrivit organizatorilor, cîştigătorii vor fi anunţaţi la gala premiilor Gopo, eveniment care va avea loc pe 24 martie.

La Chișinău, premiera a avut loc la începutul lunii decembrie, iar cea mondială, la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, în cadrul secțiunii oficiale “West of the East”.

“La limita de jos a cerului” spune povestea lui Viorel, un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă…

În total, 65 de filme româneşti lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2013 au fost luate în considerare pentru desemnarea nominalizărilor celei de-a opta ediţii a premiilor Gopo, mai citează sursa.

Share
648 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *