Un expert ONU vine la Chișinău și Tiraspol

Raportorul special al ONU, Michel Forst, a anunţat prima sa vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 25-29 iunie, pentru a evalua situaţia apărătorilor drepturilor omului şi pentru a revizui eforturile, progresele şi provocările statului în asigurarea protecţiei şi consolidării rolului lor important.

„Această vizită reprezintă o mare oportunitate de a ne angaja într-un dialog constructiv cu autoritățile statului și cu organizațiile societății civile și de a identifica modalitățile de a asigura un mediu sigur pentru apărătorii drepturilor omului”, a declarat Michel Forst.

În timpul vizitei sale de o săptămână, la invitația Guvernului Republicii Moldova, Forst se va întâlni cu oficiali de stat, reprezentanți ai sistemului judiciar și procuraturii, avocați, jurnaliști, precum și cu membrii Oficiului Avocatului Poporului, cu apărătorii drepturile omului și reprezentanților organizațiilor societății civile. El va vizita Chișinăul și Tiraspolul.

Raportorul special va împărtăși constatările preliminare și recomandările sale la o conferință de presă, vineri, 29 iunie.

Potrivit unui comunicat, raportorul special va prezenta concluziile la sesiunea Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, în martie 2019.

Share
806 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *