Un copil de aproape doi ani a murit într-un incendiu

Un copil de un an şi zece luni şi-a pierdut viaţa într-un incendiu aseară, 26 noiembrie, în oraşul Sângerei. Băieţelul se afla în casă împreună cu sora sa de trei ani. Fetiţa a fost evacuată, iar pentru băieţel a fost prea târziu. Ce doi fraţi au fost lăsaţi fără supraveghere.

 23359Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, a declarat pentru IPN că pompierii au fost alertaţi de către un vecin, care a observat flăcări în casă. Sosiţi la faţa locului, pompierii au lichidat incendiul, care a mistuit lucrurile din dormitor. Laboratorul experimental antiincendiar urmează să stabilească circumstanţele şi cauza izbucnirii incendiului.
Un alt incendiu de proporţii s-a produs în această dimineaţă, 27 noiembrie, în oraşul Vadului Vodă, într-o locuinţă cu două etaje de pe strada Vasile Alecsandri. Apelul la 901 a parvenit la ora 6.15. La faţa locului s-au deplasat 3 autospeciale. Incendiul a fost localizat după mai bine de o oră, pompierii efectuând în continuare lucrări de demontare şi spălare. Flăcările au distrus locuinţa practic în întregime. Deocamdată nu se cunoaşte de la ce a pornit incendiul.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale atenţionează părinţii şi alte persoane care au în grijă minori să nu-i lase fără supraveghere. Oamenii sunt îndemnaţi să fie prudenţi la utilizarea sobelor de încălzit şi aparatelor electrice. Începând cu ziua de joi,  inspectorii din toată ţara se vor deplasa în gospodării pentru a informa cetăţenii despre utilizarea sobelor şi despre regulile de apărare împotriva incendiilor.

De la începutul anului curent, în ţară au avut loc 1500 de incendii, în care au murit 92 de persoane, dintre care 7 copii.

IPN

Share
536 Vizualizari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *